Wie weet waar Zeeuws Meisje woont?

Aan het voor de Kunstschouw bestemde werk, dat buiten bij de locatie In de Boogerd voor het eerst te zien zal zijn, wordt tijdens de Kunstschouw de laatste hand gelegd.
De titels zijn veelbelovend: Zuinig op de aarde en Wie weet waar Zeeuws Meisje woont? Zij staan voor twee sculpturen van plastic, te weten Pakje boter rond camper en Zeeuws meisje rondom caravan. De materialen zijn plastic draagtassen die met lucht aangestuurde bewegende sculpturen vormen. Binnen tonen de kunstenaars kleine objecten en grafiek. Wij zijn, met u, benieuwd naar hun ‘work in progress’!

Hans Vernooij en Sjoerd Schwibettus- Wie weet waar Zeeuws meisje woont - Kunstschouw 2013

Ondanks stevige wind heeft het Zeeuws meisje zich aan het begin van de Kunstschouw kranig gehandhaafd en vele glimlachen bij kunstschouw-bezoekers weten te ontlokken. Sjoerd en Hans zijn vooral ingenomen met enige goede antwoorden op de retorische vraag:
Wie weet waar Zeeuws meisje woont?
Sommigen wezen zichzelf aan – helemaal goed! Anderen riepen een plaatsnaam. Weer anderen keken nog verder en ontdekten een huisje eronder.
Het is natuurlijk prikkelend bedoeld om mensen verder en anders te laten kijken. Het gaat niet om een oplossing maar om een manier van kijken. Plastic Fantastic, wat een kleuren. De schoonheid en het verstikkende tegelijkertijd.

Hans Vernooij en Sjoerd Schwibettus - Wie weet waar Zeeuws meisje woont - Kunstschouw 2013Weet je wel hoeveel plastic je kunt verzamelen in 1 jaar: nou dat is door Sjoerd en Hans voor de installatie gebruikt. (het plastic dat gebruikt is in het kunstbeeld is volstrekt schoon en nooit gebruikt voor afval of eten, wel om boodschappen mee te doen)
Er wordt nog flink doorgewerkt aan het pakje blue band! En de buitenopstelling is nog aangevuld met 2 objecten:” juigend hart” in gekleurd perspex en “mijn huis zit van binnen” een spiegelend beeld waarin ieder zich herkent.

naar boven