Uitreiking Kunstschouw Award 2012

De Kunstschouw Award is een aanmoedigingsprijs voor jonge beginnende kunstenaars en aankomend talent. Deze wordt jaarlijks uitgereikt en bestaat uit een brons vervaardigd door kunstenares Marian van Puyvelde en een geldbedrag beschikbaar gesteld door de Stichting Renesse.
De nominatie commissie nomineerde dit jaar Esther Hoogendijk, Daan Lievense en Esther Koetse voor de Award die bestaat uit een beeld van Marian van Puyvelde en een geldbedrag beschikbaar gesteld door de Stichting Renesse.
De erecommissie besloot na zorgvuldige afweging de Award toe te kennen aan ESTHER KOETSE.
Kunstmaal met uitreiking Kunstschouw Award 2012 door wethouder Schouten aan Esther Koetse

Vanuit de voordracht was de selectie een keuze tussen de installaties van Esther Hoogendijk en Daan Lievense en het met authentieke tekentechnieken tot stand gekomen expressieve werk van Esther Koetse.
Daan Lievense die met zijn zeer hedendaagse installatie geluid zichtbaar maakte en Esther Hoogendijk die zich hoog klimmend door de omgeving liet leiden door verwondering en met linten en projecties een Zeeuwse boerenomgeving tot een wereld van ‘Vissen en Aardappels’ omtoverde. Het werk van Esther Koetse maakte uiteindelijk de meeste indruk op de commissie.

Zowel de nominatie-, als erecommissie waren getroffen door haar gevoelige en subtiele tekeningen. Zij is een talentvol tekenares die haar inspiratie haalt uit de zoektocht naar haar identiteit en niet schroomt zich daarbij kwetsbaar op te stellen wat jaar werk kracht en integriteit geeft.
De nominatie commissie : ” De expressie liegt er niet om en komt zeer heftig over. In het weglaten zegt zij veel, bijvoorbeeld  een abstract gegeven als eenzaamheid weet zij in alle rust en eenvoud feilloos uit te drukken.”
De erecommissie : “Uit haar subtiele, expressieve werk en haar bereidheid en vermogen om zich kwetsbaar op te stellen, spreekt een oorspronkelijkheid die grote indruk maakt.”

naar boven