Twee winnaressen Kunstschouw Award 2015

Berichten

 Takato

Onderschrift: Takako Higashihata.

BURGH-HAAMSTEDE – De jury voor de Kunstschouw Award 2015 zorgde zaterdagavond 20 juni voor een verrassing door niet met één maar met twee winnaressen te komen: Takako Higashihata voor ‘Provisional Form, keramiek/dvd-diaprojectie  en Jiska de Vries voor de installatie ‘Personalize’ van papier, fotografie, zeefdruk en video.  ,,Kiezen tussen een van de twee bleek onmogelijk’’, aldus de jury.

De motivatie voor deze opmerkelijke keuze luidt als volgt: ,,De keuze voor één van de werken werd uiteindelijk als onmogelijk ervaren. Waar het werk van Higashihata oogstrelend is, is het werk van De Vries ontroerend en waar de een poëtische perfectie toont, toont de ander een ontroerende kwetsbaarheid . In het werk van Higashihata werd de overgang van en naar de verschillende culturen – van Japan naar west Europa – en met name het gebruik van het stromende water, positief gewaardeerd. Bij dit werk is de benoeming ‘mooi’ van toepassing en het werk staat als een huis!

Jiska-de-Vries-HP-de-Tijd

Onderschrift: Jiska de Vries

De inkijk in het werk van De Vries voelt als een inbreuk op integriteit maar wel een poëtische en de jury bewondert haar moed, die zij ziet als een gevecht met levensthema’s in een geheel eigen sfeer. Wat zij wil uiten is een veelheid maar alle facetten dragen bij tot een krachtige statement die nog veel belooft voor de toekomst.’’

De Kunstschouw 2015 is zondag 21 juni voor het laatst geopend van 10.00 tot 17.00 uur; de  exposities in de diverse kerken zijn vanaf 13.00 uur geopend.

naar boven