Scholen nemen een kijkje in de keuken

Scholen in de omgeving ontdekken steeds vaker de mogelijkheid tot samenwerking met de Kunstschouw. De jeugd heeft immers de toekomst en wij hopen dat kunst daar een plaats in krijgt.

Drie basisscholen brengen al enkele jaren educatieve bezoekjes aan locaties en nemen ook deel aan interactieve projecten met kunstenaars.
Dit jaar als vierde school ‘t Staepelôf in Renesse waarvan het werkstuk ‘Panorama Renesse’ te bewonderen is in de Jacobuskerk.

Leerlingen uit Kunst- en cultuurklassen van het middelbaar onderwijs in Zeeland werken mee aan de opbouw van de installatie van de ‘Aardappeleters’. Ook krijgen zij een programma aangeboden om onderzoek te doen naar de verschillen in kunstinstallaties, een actuele stroming in de hedendaagse kunst, die zich goed leent voor onderzoek en verdieping in zowel het werk als de kunstenaar.
Verder volgen alle schoolgroepen op eigen niveau glaskunst workshops.
De aanwezigheid van kunstenaars tijdens de Kunstschouw vormt een aantrekkelijk en nuttig onderdeel; een kijkje in de keuken van een kunstenaarsbestaan kan heel verhelderend zijn.

naar boven