Rode kano’s met geluid van een boerenproduct

Rode kano’s deinend op golven met het geluid van een boerenproduct.

Strand en zee omlijsten ons gebied en dit gegeven keert veelvuldig terug in diverse werken. In het historische Wagenhuis vindt u de zee, violen en een glijorgel. Loop door de duinen eens naar zee en je hoort haar eerder dan je haar ziet. Het zou zo maar kunnen dat dit ook het geval is met de Zee van Nico Parlevliet. Een kalm geruis rolt aan en als je de ogen sluit, waan je je aan zee. De suggestie wordt nog versterkt wanneer je drie rode kano’s ziet bewegen met een regelmaat, als dansen ze over de golven.

Nico Parlevliet - Tuning - Kunstschouw 2013

Op schijnbaar wonderbaarlijke wijze wordt het aanzwellende en afnemende geluid nagebootst maar dit blijkt het prozaïsche resultaat te zijn van een eenvoudig boerenproduct, zo passend in de omgeving van dit boerenland. Ontdek het zelf!

De installatie is typerend voor veel van Nico’s werk waarin beeld en geluid, beweging en verandering immer een verrassende rol spelen. Dit is ook het geval in Tuning dat hij hier toont, geïnspireerd op twee mensen die hun viool stemmen voor het concert. Loop eraan voorbij en de instrumenten gaan spelen. Het is niet de enige muziek die Parlevliet u laat horen. Dagelijks geeft hij aan het eind van de middag een concert van ongeveer twintig minuten op Glissando Arioso.
Laat u verrassen maar soms ook er in mengen.

naar boven