Opening met Dansconcert

Vanaf 19.30 uur inloop in de kerk met orgelmuziek van Rien Balkenende*. De opening wordt feestelijk ingeluid door een dansconcert op een choreografie gemaakt voor orgel- en piano door Annelies Heyt-Beekman van NdaeZ.

Het dansconcert verloopt enigszins anders dan aangekondigd in magazine en sommige persberichten, want Bram Beekman is door ziekte verhinderd om het bijzondere generatie dansconcert met zijn dochter Annelies, kleindochter Eline en kleinzoon Justin – die de verlichting verzorgt – uit te voeren. Hij heeft persoonlijk een vervanger gezocht en in musicus Rien Balkenende een heel goede bereid gevonden om in te springen.

Met Balkenende bouwde Heyt voort op het oorspronkelijke stuk Concert Orgel en Dans ‘Tegenstellingen’ van Bram Beekman, dat al een doorbraak betekende wat betreft de bijzondere combinatie van het toch klassieke instrument orgel met piano en hedendaagse dans. De nieuwe titel luidt Orgel & Dans Concert ‘Verbinding’.

Kunst is niet alleen maar beeldend en dit dansconcert belooft een mooi begin van weer een nieuwe Kunstschouw te worden.

Op zaterdag 13 juni vanaf 15.30 uur en woensdagavond 17 juni vanaf 19.30 uur geeft dit gelegenheidsgezelschap onder leiding van Annelies Heyt, gezamenlijk nog twee inloop dansconcerten in het stemmige kerkje van Noordwelle.

*CV Rien Balkenende 
Rien Balkenende 1959 studeerde orgel ,piano en kerkmuziek aan het Rotterdams Conservatorium.Hij behaalde het diploma uitvoerend musicus orgel in 1984 in de Grote Kerk te Dordrecht. Als organist was hij 10 jaar verbonden aan de Gasthuiskerk in Zierikzee.
Naast repetitor van de Middelburgse Koningklijke Oratoriumvereniging speelde hij  met het Bachkoor BWV Johannes Passion, Hohe Messe,Magnificat en Bachcantate’s. Ook zet hij  zich in voor de uitvoering van werken van de Zeeuwse componist Gerard Von Brucken Fock wat resulteerde in een CD opname met de zangeres Bernadette Ter Heijne. Met de cellist Martijn Kooiman vormt hij Het Zeeuws Cello Piano Duo waarmee de cellosonate’s van Brahms,Rachmaninov,Shostakovich en Von Brucken Fock op het repertoire staan. Een ander duo vormt hij met de fluitiste Maaike van der Heijdt waarmee naast het klassieke repertoire, Poulenc.Prokofjev,Reinecke dit jaar ook sonate’s van Pijper en Escher uitgevoerd worden. Rien is als privé en muziekschooldocent in Middelburg gevestigd. Een ander aspect van kamermuziek waar hij zich voor inzet is werken voor 2 piano’s wat resulteerde in uitvoering van de suite’s van Rachmaninov en dit jaar van de Sonate voor 2 piano’s en slagwerk van Bartok.

naar boven