Kunst op je boterham

De Kunstschouw heeft basisschool Onder de Wieken in Burgh-Haamstede uitgenodigd voor het jaarlijkse educatieve project met dit jaar als thema Kunst beleven door smaak en geur. In het kader van het honderdjarig bestaan van de school, hebben we besloten om geen keuze in leeftijden te maken maar alle leerlingen van de acht groepen mee te laten doen.

Het educatieve project In geuren en kleuren richt zich voor groep één tot en met vier van basisschool Onder de Wieken op het ontdekken via geur. De les wordt tijdens de Kunstschouw op locatie gegeven op maandag 16 juni.

De ander klassen gaan aan de slag met het zintuig smaak onder het mom ‘Kunst op je boterham’.  Zij zijn hier eind mei mee gestart,  klik hier  voor de eerste resultaten. We gaan hier in * ‘stop-motion’ filmpjes zien wat deze leerlingen in samenwerking met kunstenaar Rosalinde van Ingen Schenau ervan gaan bakken.  Een pittige opgave?!

*Een stop-motion film is opgebouwd uit aan elkaar opvolgende en met elkaar verbonden foto’s zodat er een geleidelijke beweging ontstaat. Herinner die boekjes van vroeger, die je langs je duim snel door liet bladeren waardoor een filmisch beeld ontstond… dat principe ligt aan de basis.

Bezoekende kinderen kunnen op woensdagmiddag 18 juni tussen 14.00 – 16.00 uur  een tast- of geurschilderij maken.

naar boven