In memoriam Marijke Romijn

Na de Kunstschouw in juni 2017  blijkt zij plots ernstig ziek. Marijke overleed na  ongeveer vijf maanden in haar vertrouwde huis in Burgh Haamstede. Wij zijn er allen zeer door getroffen. We leven intens mee met Jaap en de beide zoons.

Met haar zeer ruime netwerk in de wereld van de hedendaagse kunst, dat zij vaardig per computer beheerde, heeft zij zich voor de Kunstschouw enorm ingezet. Het benaderen van kandidaat-deelnemers, het selecteren van hoogwaardige kunst, het regelen van transport van kunstwerken en het oplossen van allerhande bijkomend vragen. Bovendien maakte zij zelf als beeldend kunstenares prachtig werk. Bij de Kunstschouw 2015 heeft zij op de locatie “De Drie Wilgen” ook zelf geëxposeerd. Bij ontvangst na haar herdenkingsdienst is een aantal mooie voorbeelden van haar werk nog weer eens getoond.

Het is moeilijk te bevatten dat de steeds zeer vitale Marijke niet meer onder ons is. Ook voor de Kunstschouw betekent haar heengaan een enorm gemis. In 2018 wordt het 25-jarig jubileum van de Kunstschouw gevierd en daar had Marijke natuurlijk niet mogen ontbreken. We kunnen Marijke het best gedenken door ons er voor in te zetten dat de Kunstschouw 2018 prachtig wordt en mede haar geest ademt.
Westenschouwen, 23 december 2017
Edzard Gelderman, voorzitter

Opening Kunstschouw 2016

 

naar boven