Guerilla Acts van Overall

De Kunstschouw heeft ‘jeugd’ hoog in het vaandel staan!

Wat aandacht vraag ik in dit kader voor de jonge kunstenaar Wiebe Radstake die zich dit jaar met vluchtige kunst presenteerde, in de vorm van Guerilla Acts van Overall.
Overal kan kunst ontstaan is het motto van de groep Overall, een jong kunstenaarscollectief.  Kunst hoort niet alleen aan witte muren te hangen maar moet weer midden in het leven staan. Wat gebeurt er als kunst buiten de grenzen van de kunstwereld wordt tentoongesteld?
Met de pas verkregen mobiele studio kon Overall tijdens de Kunstschouw overal op het eiland met ‘landart’ opduiken. Op onverwachte momenten en plaatsen maar op zaterdag 18 juni doken zij letterlijk op uit de golven. Met een piano.

Kun je vluchtige kunst vastleggen? De ervaring kunnen we u niet meer geven maar wij willen u een paar beelden zeker niet onthouden; het was een prachtig spektakel! Eerst muziek in de juttershut in de duinen, daarna de tocht per automobielbakfiets naar het strand waar in een prachtig heftige branding de tewaterlating van de piano plaatsvond. Het publiek volgde in een striemende wind en de performance eindigde niet in een rustig roeitochtje op de piano maar in een schipbreuk en een duik in de golven. De piano werd als een vleugellam dier met een gebroken peddel weer met vereende krachten op het strand gehesen. Wiebe en de elementen maakten er een onvergetelijke ervaring van.

naar boven