Focus op film

Op een steenworp afstand van de Oosterschelde bij een boer in een schuur ondergaat Duits platteland langzaam een metamorfose naar Zeeuws polderlandschap en laat water uit Japan u stilstaan bij het verstrijken van de tijd en de ongrijpbaarheid van het moment. Wat blijft zijn herinneringen.

Verder neemt Lukas Keijser uit Berlijn twee jonge videokunstenaressen mee die ons gaan verrassen met Huiskamer TV en Pop-up Video in het uitgaansleven van Renesse.

En dan zijn er nog twee kunstenaressen die op geheel eigen wijze focussen op eigen leven.
Ten eerste Ankie Vytopil die u op fascinerend feitelijke wijze romantische en dramatische vertelsels voortovert, in borduurwerk van zachte zijde en in een droge onderkoelde opsomming van haar stem in een audiovisuele presentatie. Over het opgroeien in de vijftiger en zestiger jaren met alles wat daarbij hoorde… Tot en met het prachtige leven op haar zestigste. Ankie Vytopil brengt het ‘klein’, ook de grote dingen in haar leven.
En in een verstild kerkje vindt u de jonge audiovisuele creatie van een experimenteel zelfportret van Jiska de Vries, die zichzelf als rolmodel gebruikt, ook in haar tijdschrift met foto’s uit het leven van alledag.  In haar werk spelen het verlangen naar vrijheid versus de dwangbuis van het lot haar parten.
Zij leverde eveneens de afbeelding voor de cover van het Kunstschouw Magazine, het gezicht van de Kunstschouw 2015.

Er is nog meer. Een beetje moe maar nog niet uitgekeken? Als u wilt  kunt u ‘treindromen’ in de audiovisuele installatie van Tim van der Meer met reisindrukken vanuit een treinwagon – ga er maar eens lekker bij liggen!

Ook kijken wij met bijzondere interesse uit naar de resultaten van filmbeelden van middelbare scholieren die zich door de Kunstschouw laten inspireren.

naar boven