Een berg in Zeeland

Urs Pfannenmüller maakte voor de Kunstschouw in de schuur bij de molen een ruimtespecifieke installatie, waarvan de vorm wordt bepaald door de binnenruimte. Hij werd in 1943 in Basel (Zwitserland) geboren. Na 60 jaar stond hij tijdens een zomervakantie weer in het berglandschap dat hij kende van reizen met zijn ouders. De bron van zijn inspiratie wordt hierdoor begrijpelijk. Maar in zijn installatie contrasteert het beeld van de natuur met het chaotische afval aan de voet van een berg.
Het oeuvre van Pfannenmüller gaat veelal over zijn persoonlijke visie op de wereld om hem heen en de weerslag daarvan, die de veranderende houding tussen mens en natuur weergeeft. Het contrast tussen natuur en het artificiële is een onderwerp dat hem fascineert en dat regelmatig terugkomt.

naar boven