De zoete zonde van paradijselijk genot

‘Your genes load the gun but your lifestyle pulls the trigger’.
Meer dan de helft van alle Nederlanders is te zwaar. Onze oergenen willen een vetvoorraad aanleggen voor tijden van schaarste. We vallen voor ‘lekker en gezellig’ en weten niet van ophouden. Je zou kunnen zeggen dat we een slachtoffer zijn van een omgeving waar goedkoop,  geraffineerd voedsel bijna altijd aanwezig is, geholpen door reclame voor ‘paradijselijk’ genot. Want verleiding is oeroud. Het begon al met die onweerstaanbare appel ooit..
Moniek Westerman verwerkte dit gegeven in een vloerinstallatie van suikerfondant op hout.
Zie afbeelding voor en http://www.moniekwesterman.nl

Pasta Madre, brooddeeg polyester
Giuseppe Licari http://www.giuseppelicari.com

Inspiratie voor Guiseppe Licari’s Pasta Madre is de christelijke viering van St. Joseph op Sicilië. De oorsprong is een heidense lenteviering. Vrouwen maakten duizenden kleine broodsculpturen om het altaar van St. Joseph mee te versieren. Na de viering werd het brood uitgedeeld als symbool van geluk in het nieuwe jaar.
Het project Pasta Madre bestaat uit een serie sculpturen en foto’s van het hoofd van de kunstenaar in brooddeeg in verschillende stadia van verkruimeling door vergankelijkheid.
Een metafoor voor het gevaar van zetmeel dat in het lichaam omgezet wordt in suiker.

naar boven