Nu en toen

De Kunstschouw is een jaarlijkse kunstroute voor hedendaagse kunst op Schouwen-Duiveland. Op deze pagina delen we graag het actuele nieuws (van nu) rondom de aankomende editie van Kunstschouw en kunt u terugkijken naar de voorgaande edities (van toen).
thema Kunstschouw 2020 bekend: vrijheid

Het thema van de Kunstschouw 2020 is vrijheid, vrijheid in al zijn vormen. Kunstenaars werden en worden nog steeds geconfronteerd met beperkingen in de vrijheid om die werken te maken die uit hun geest ontspruiten.

lees meer
nominatie en toekenning van de Kunstschouw Award 2019

De Kunstschouw Award is een aanmoedigingsprijs en wordt ieder jaar toegekend aan een jonge kunstenaar. De prijs bestaat uit een bronzen beeld Op naar de top van Marian van Puyvelde en een geldbedrag, ter beschikking gesteld door de Stichting Renesse.

lees meer
terugblik op de opening Kunstschouw 2019

De opening van de Kunstschouw op 14 juni werd ingeleid door voorzitter Edzard Gelderman en muzikaal opgeluisterd door Het Zeeuws Blaaskwintet, een ensemble uit het Zeeuws Orkest. De opening zelf werd verricht door Anna de Bruyckere met het voordragen van haar gedicht ‘Groepsfoto’.

lees meer
beleef de Kunstschouw 2019 in Zeeland

Vanaf 15 tot en met 23 juni zijn 36 locaties dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur geopend. Het is een route met bijzondere en onverwachte hedendaagse kunst.

lees meer
dag van de muziek

Op 23 juni is tijdens de tentoonstellingsuren muziek te beluisteren tussen de kunstwerken van de Kunstschouw.

lees meer
feestelijke opening van de Kunstschouw 2019

De opening van de 26ste Kunstschouw heeft plaats op vrijdag 14 juni 2019 om 20.00 uur in de kerk aan de ring in Haamstede.

lees meer